I många delar av landet upplever vi just nu begynnelsen på en myggsommar som heter duga. En anledning kan vara att flera år gamla myggägg legat och väntat i flera år på bra förutsättningar att kläckas.

Myggen lägger sina ägg där det vanligtvis brukar vara gott om vatten, även om det skulle vara helt snustorrt just när de faktiskt lägger äggen. Eftersom vi har haft en vinter med mycket snö fylls alla möjliga hålor med vatten när värmen kommer och det leder dels till översvämningar och dels till att alla väntande myggägg får bra förutsättningar för att kläckas. Resultatet är extra mycket mygg i sommar.

Äggen kan alltså vänta i åratal och först när det blir tillräckligt blött kan det kläckas miljontals myggor. Om du vill njuta av sommaren utan att behöva störas av irriterande blodsugare rekommenderar vi såklart Mosquito Magnet som giftfritt och långsiktigt tar bort mygg och knott i din trädgård genom att reducera beståndet och bryta fortplantningscykeln. Så passa på att ta tillbaka din uteplats från myggjävlarna!