24 april 2018

Sveriges största myggforum är enat: 2018 blir ett fasansfullt myggår

I dagarna fick närmare 80.000 följare av den populära Facebook-sidan “Myggjävlar” en chans att se in i spåkulan och ställa sin myggprognos. Responsen var entydig: 2018 lär blir ett fasansfullt myggår.

Hela 85 % av de tillfrågade anser sig vara säkra på att det blir extremt mycket mygg i år. Anledningen spås vara den kalla vintern med mycket snö som nu följs av en varm och plötslig vår. Så här ser några av deltagarna på den stundande myggapokalypsen:

“När kylan byts mot vårvärme och plusgrader upp mot 20-strecket är läget optimalt för mygglarverna, svarar en följare från Västerbotten. “Mycket snö och mycket smältvatten är perfekt för mygglarver”, svarar en annan.

Även experterna instämmer i dessa utlåtanden: “Kommer snösmältningen i gång ordentligt finns stor risk för översvämningar, säger Martina Schäfer till SVT Nyheter

“I år finns risk för ett riktigt värstingår, säger myggforskaren Jan Lundström till SVT Nyheter.”

Från Uppsala kommer närmast en krigsförklaring till myggen, som vi får gissa är sagd med glimten i ögat. “Död åt myggen”, säger Uppsalanbon kort.

Att skydda sig mot mygg behöver inte innebära att du måste kleta in dig med illaluktande kemikalier. Ett myggskydd från Thermacell och en myggfångare från Mosquito Magnet låter dig njuta av en myggfri sommar utan vare sig doft eller gift.

Länk: https://www.mynewsdesk.com/se/acretoab/pressreleases/sveriges-stoersta-myggforum-aer-enat-2018-blir-ett-fasansfullt-myggaar-2479532