Börja med att gå ett varv i din trädgård under kvällstid. Försök uppfatta var du har flest mygg. Ofta befinner sig myggen nära ett buskage och på platser där det är skuggigt och fuktigt. Prova dig fram. Förblir fångstnätet tomt eller om du efter ett par veckor inte upplever att myggen blivit färre, testa att flytta din Mosquito Magnet till ett nytt ställe. På bilden får du några enkla tips. Lycka till!

För bästa resultat, använd följande riktlinjer för korrekt placering

1. Placera fällan en bra bit bort från där ni själva vistas
Myggfällan lockar till sig myggen för att sedan fånga dem, så placera inte fällan direkt intill altanen eller andra sällskapsytor där ni vistas. Låt istället din Mosquito Magnet göra jobbet på avstånd. Placeras minst 10 meter bort från er för en bra effekt.

2. Kolla var myggen trivs och förökar sig
Mosquito Magnet måste vara placerad mellan den platsen där de förökar sig (stående vatten, buskar) och platser där det vistas människor (uteplats, altan) för att fånga myggen effektivast.

3. Vinden sprider doften
Vinden skapar en ”osynlig ström” som sprider doften av lockämnet. För bästa effekt bör myggfällan placeras så att vinden sprider lockämnet i din trädgård och på så vis lockas myggen att flyga mot vinden, mot maskinen.

4. Placera fällan i skuggan
Mygg undviker i regel sol och vistas hellre i skuggiga områden. Därför bör fällan placeras i en del av trädgården som inte utsätts för direkt sol under större delen av dagen.