Jo, det finns några som faktiskt gillar dem, t ex:

Fladdermöss
är effektiva myggfångare som framför allt kommer ut i skymningen och på natten. En stor del av de svenska fladdermössens diet består av myggor, säger Dave Karlsson, stationschef på öländska forskningsstationen Linné till SVT Småland. Att sätta upp några holkar på
 mellan två och fyra meters höjd, i söderläge och med fri inflygning in i holken, kan ge bra hjälp mot mygg och knott.
– En fladdermushane äter uppåt 5000 mygg per kväll. Om du då har ett par holkar som får inflyttning, med säg tio stycken hanar, så blir man av med omkring 50.000 myggor varje kväll, säger Dave Karlsson till SVT Småland.

Fåglar
kan hjälpa till med att käka myggor och knott i trädgården. Enligt den norska biologiprofessorn Glenn-Peter Sætre från Universitetet i Oslo äter den svartvita flugsnapparen 10-12 gram småkryp om dagen. Det finns uppgifter om att de äter uppemot 2400 myggor per dygn vilket är något överdrivet, men det gäller fortfarande betydande mängder. Att sätta upp några fågelholkar i trädgården kan därför vara ett effektivt sätt att minska antalet myggor.

Men vad ogillar myggor?

Har man inga fladdermöss eller flugsnappare så kan man skaffa:

Effektiva myggskydd. Vår produkt Thermacell gör att de inte kommer åt sitt offer eller har svårt att navigera till sitt offer, den stöter ifrån myggen. Vår produkt Mosquito Magnet fungerar tvärtom, den lurar honorna att maskinen är ett varmblodigt djur och att det finns blod att suga här när det egentligen bara är en ”dammsugare” – om än en, med avancerad vakuum-teknik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *